Minefanatic - Bővebben a "hobbiról"

Mivel sokan azzal azonosítanak, hogy a Minefanatic egyik tagja vagyok, úgy gondolom, hogy érdemes tisztába tenni, hogy miről is van pontosan szó, amikor megemlítem ezt. És meg fogom, mert napi szinten több órát e-körül forog az életem, a szociális interakcióim, és alapvetően ez az egyik hobbim.

Tehát a Minefanatic egy Youtube csatorna, amin főképpen játékos tartalom, azon belül is elsődleges Minecraftos tartalom jelenik meg. A csatornát ketten készítjük egy barátommal, Drewennel, akivel nagyjából tíz éve ismerjük egymást. A csatorna köré egyre pezsgőbb játékos élet, úgynevezett közösség szerveződik, és úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó dolog. Ehhez kiegészítésnek - a személyes vonal miatt - készül ez a blog.

LOGO2.pngA csatorna úgy született még 2012-ben, hogy Drewennel egy fülledt augusztusi melegben ültünk (és tán söröztünk az 1000 fokban a konyhájukban), és felvetettem, hogy tök sokat játszunk együtt, és miért ne vennénk fel, és tennénk fel ezt a youtube-ra. Ennyi, semmi több, minden más, ami e-körül lett, az később alakult ki. Tudjátok, rájöttünk, hogy a média erejével lehet kitűzni célokat magunknak, mint például a VILÁGURALOM, vagy hasonló badarságok. Többször is megemlítették, hogy még magunkat se vesszük mindig komolyan. Ez mondjuk nem igaz, mert ennyire nem vagyunk komolyak :D

Tehát belevágtunk a nagy videómegosztóra videót készíteni augusztusban, a nagy melegben, és a víz ömlőtt rólunk. Ott is, ahol nem akartuk (igen, a zuhany alatt...). Azóta persze tudjuk, hogy klíma nélkül - ami azóta sincs - nem lehet videózni normálisan nyáron, ezért tavasz végén gőzerővel dolgozunik előre, hogy ebbe ne nagyon fussunk bele még egyszer kényszerből. Ehhez akkor még a Bandicam nevű szoftvert használtuk, amit megvettünk az indulás előtt. Ezzel megkezdődött egy korszak - már nevezhetjük annak - az életünkben.
Azóta persze "nagyra" nőttünk, túlléptük az 1 millió videómegtekintést, és erre büszkék vagyunk. Nem gyorsan, de folyamatosan növöget a csatorna, és magunkból is egyre többet adtunk ki. Azért azt az érzést, amikor először a nagyközöség elé kerülsz egy videó keretében, na azt sose fogom elfelejteni. Kicsit izgulok ennél a blognál is, de azért közel sem annyira, hiszen, már túl vagyunk a videós élő adásokon, és egyéb szépségeken, tehát nem okoz gondot kimagyar fejezni magam :D Mondjuk az írásban kevesebbet tudok őőőőzni, de minden megoldható, csak vakarni kell! :D

YouTubeLayout.png

Visszatérve a technikához, ugye kezdésnek a szoftveres rögzítés melett meg kellett küzdeni a gyenge minőségű mikrofonokkal, a tapasztalatlanságból adódó esetlenséggel, és általánosságban csapásként ért, hogy mi minden kell ahhoz, hogy egy brand kialakulhasson úgy. hogy az értékelhető legyen a külső szemlélő számára. Természetesen nem sikerült elsőre, de még sokadjára sem azt megalkotni, ami teljes mértékben a mi elképzelésünket tükrözi, talán ezt mostanra sikerült elérni. A korai időszakban egy 15 perces anyag feltöltésre kész állapotba hozásához kellett kb. egy óra. Ma ez 20 percre csökkent. A minőségben jelentősen segített, hogy jobb - már-már félprofi - eszközökkel dolgounk, tehát sok esetben nem kell zajmentesíteni a hangot, a kép azonnal feldolgozható a videóvágó szoftverben, és így nem kell "fölösleges" lépésekkel az időt tölteni. Ez értelemszerűen azt teszi lehetővé, hogy - ha időnk engedi - akkor több tartalmat is elő tudunk állítani.

Hozzátenném, hogy bár a csatorna ügyeiről ketten döntünk, azért nem csak ketten jelenünk meg azon. Sokan segítenek abban, hogy a tartalmak meg tudjanak jelenni, hiszen ott vannak, velünk együtt játszanak, és elmondhatom, hogy nélkülük nem lenne ugyanaz a csatorna sem. Ahogy nőtt a látogatószám, egyre többen szerepeltünk már a videókban, és a mai napig is sokan megfordulnak a videóinkban.

A mai napra elmondhatjuk, hogy megfelelő rutinnal állunk neki egy élő adás közvetítésének ugyanúgy, mint a felvételek előkészítésének, és bár bakik még előfordulnak, ezek sokszor arra vezethetőek vissza, hogy figyelmetlenségből, vagy technikai gyengeségből előfordulnak kis bakik, amikkel ezen a szinten együtt kell "élnünk".

Büszkék vagyunk arra, amit elértünk, és bízok benne, hogy innen még mindig csak felfelé vezet az út, és egyre többen megismerik azt a szemléletet és látásmódot, amit mi próbálunk képviselni a neten. Összességében tehát javaslom, hogy nézzétek meg a csatornát, lessétek meg, hogy éppenb mivel játszunk, és remélhetőleg megfelelőképpen meggyőző lesz ez ahhoz, hogy hosszú távon is követőivé váljatok a Minefanatic érzésnek :D