Alapítsunk vallást!

Mindig is mocorgott a fejemben a gondolat, hogy mi lenne, ha hivatalosan is vallást alapítanánk, és mutatnánk ezzel egy fricskát a világnak. Szépen lassan körvonalazódott, hogy a jogszabályi keretek között mire is van erre szükség.

Először is szükség van egy (nem létező) felsőbb hatalomra, amiben hiszünk. Hívjuk Őt Fanatic-nak. A mosolygás, nevetés és a jókedv élteti, ettől egyre csak erősebb lesz. Nem vár el alázatot, mindössze annyit kér, hogy amikor az eszébe jut valakinek, akkor mosolyogjon.

Kelleni fog egy teremtésmítosz is. Fanatic úgy jött létre, hogy a Nagy Bumm energiái amikor elszabadultak, akkor a jó és a gonosz mosolya életre keltette, és ebből egy ambivalens létforma jött létre. Egyébként ő teremti az első mosolyt a kisbabák arcára. Erre kiváló bizonyíték, hogy minden kisbaba felmosolyog egyszer. A gonosz mosolya teremtette a Mine teremtményét, de mivel a vidámság folyamatosan elnyomja őt, ezért a kárörvendés, ami legjobban élteti, egyre jobban háttérbe szorult a hívők között, és így most egy vegetatív állapotban van, és várja, hogy az emberek inkább gonoszkodjanak, és őt éltessék.

Ebből a két ellenpólusból tehát a vallás neve: MineFanatic

Szükség van az alapításhoz száz emberre, aki (papíron is) hívőnek vallja magát, illetve Velük kell megválasztani az egyház tisztségviselőit is. Ez kivitelezhető lenne egy megfelelő facebookos flashmob-bal, ahol ennek valószínűleg már csak a poén kedvéért is lehetne ereje.

A vallás szent állata a Kokkocsirke (mi más?) lenne, a szent étele meg a Kokkotarja. Mi nem áldozatot hozunk, hanem mosolyogva elfogyasztjuk a hentestől vett tarját. Sütve, főzve, párolva, grillezve, de a vallás tiltja, hogy nyersen fogyassza azt bárki is. Kokkocsirkét kizárólag ünnepnapokon lehet fogyasztani hétfőtől vasárnapig.

Az egyház szerkezete az alábbi tisztségekből állna:
- Patya /a Fanatic-tiszteleteket vezeti, min. heti kétszer kell Kokkotarját fogyasztania/
- Papito /különleges vallási ünnepekkor elkészíti a Fanatic-tiszteletre az étkeket/
- Kutty /Segíti a Patya és a Papito munkáját, mikor hol van tarja/
- Csizmi /A közös összejövetelen fingik és böfög mindenki helyett, ha másnak "sikerül" véletlenül, felvállalja azt/

Pénzügyileg az egyház kizárólagosan adományokból tartaná fenn magát:
- Közvetlen adomány
- Tárgyi és szolgáltatásbeli adomány
- Adó 1%-a

Kezdésnek ezek jutottak az eszembe, de ne fogjátok magatokat vissza, várom még az ötleteket Tőletek is, hogy miként válnátok ennek az egyháznak a hívőjévé szívesen.