Minecraft a Telltale tollából: Story Mode

A Minecraft minden idők egyik legnagyobb példányszámban eladott játéka, és napról napra nő a rajongótábora. Youtube videósok lettek belőle milliomosok, hogy játszanak vele, és rajongók milliói nézik az új tartalmakat napról napra. Minden nap egy új épület, minden nap egy új történet. Talán így lehet jellemezni az alapját annak, amihez a Telltale most egy külön történetet készített a saját stílusában. A cég korábban is több - rendkívül népszerű - franchise-hoz hozzányúlt, elég megemlíteni a Walking Dead-et vagy a Game of Thrones-t a sok-sok játékuk közül. A játékaiknak a sikerét az adja, hogy egy filmszerű élményt ad úgy, hogy a játékos beleavatkozhat a történetbe, tulajdonképpen a főhős szerepét játssza el bennük. És ez menő. Nagyon jó érzés azt gondolni, hogy mi tettünk valamit a játékban, amivel a történetet irányítjuk.

maxresdefault_1.jpg

Nincs ez másként a Minecraft: Story Mode-ban sem, ahol mi vagyunk a főhősök. Kezdetben persze a játék próbálja megmutatni, hogy az átlagosnál is idiótábbak vagyunk, hiszen a kisállatunk egy malac a játékban. Ez persze azoknak, akik nem Minecraftoz-nak, semmit nem mond. Az eredeti játékban a malac az élelmiszer, fejbe veri az ember, megsüti a húsát, és megeszi. Így van ez a Story Mode világában is, kivéve a saját malacunkat, akit oltalmazunk, és akinek a szerepe hasonlít R2D2 és C3PO a Star Wars-ban. Alapvetően az összes kalamajka neki köszönhető, de érdemlegesen nem csinál a malac semmit, csak viccesen röfög.

Október 13-án debütált a játék első epizódja, ami az "Order of the Stone" címet kapta, azaz a "Kő rendje", és az alaptörténet szerint (minden spoiler nélkül) megismerjük a megalakulásának a történetét is, miközben belecsúszunk a kalamajkába. Persze minden azzal kezdődik, hogy egy építő versenyre a kis csapatunk készül, hogy idén ők legyenek a legjobb építészek, amikor is - mint már korábban említettem a malac szerepét - beüt a krach, és elkezdődik a valós története a játéknak. Természetesen a poénok se maradnak el belőle, folyamatosan fel-felröhög az ember a poénokon.

Régi motoros Minecraftos-ként azt mondhatom, hogy szépen magába szippantott a történet, és egy nem elhanyagolható két órára elfelejtettem a határidőket, teendőket, és úgy nagyjából mindent, ami körülöttem volt. Najó, azért egyszer felkeltem a géptől, mert szólított a természet, és van, aminek nem lehet ellenállni, bármilyen jó a játék története. Interaktív filmként kifejezetten szórakoztató ez a quick-time-eventekkel (azaz gyors akciógombos beavatkozásokkal) gazdagított mese, ami méltón illeszkedik a Minecraft világához, és a Telltale játékainak a sorában is megállja a helyét. Egyetlen negatívumként talán azt tudom felhozni, hogy most pár hónapot várni kell a következő epizódra.

Rövidesen a játékról egy teljes végigjátszás indul el a csatornánkon, a Minefanatic-on, szóval aki esetleg "csak" megnézné a filmet, annak is mindenképpen ajánljuk, hogy látogasson el ide, és ígérjük, hogy ahogy jönnek ki az epizódok, ezt a történetet fogjuk folytatni ;)