10 dolog, amit internet nélkül lehet csinálni

13247649_640_1.jpgGondoltátok volna, hogy mennyire áram és netfüggők vagyunk? A tegnapi napra arra keltem fel, hogy az internetkapcsolatom úgy ahogy van, megadta magát az öröklétnek, ugyanis a kábelmodemem feladta a szolgálatot. Ezt többek közt azt jelentette, hogy a teljes netes jelenlétemet is el kell felejtenem addig, amíg ez meg nem oldódik. Értelemszerűen a közvetlen ismerősöket értesítettem a helyzetről, így ők már nem lepődtek meg azon, hogy nem vagyok elérhető se emailen, se skypeon, se egyéb formában. No de mit lehet csinálni, ha nincs net?

Ilyenkor - legnagyobb szomorúságomra - nem lehet Kauzár Játékost olvasni. Internet nélkül sajnos ez nem működik olyan jól, minden esetre felkészülve tehát legyen minden cikkünk nyomtatott verzióban is meg, ha esetleg egy ismerősnél nethez jutsz, akkor előre elkészített kockásfüzetben mindenképpen legyenek bekészítve a kommentjeid, amiket azon nyomban begépelsz. Így nem maradhatsz le semmiről, ami a blogon történik.

Vannak persze a közhelyek, hogy ilyenkor lehet tévézni, könyvet olvasni, ami persze valóban igaz, de a megváltozott médiafogyasztásnak köszönhetően a többségünk már szerintem azt se tudja, mi az a lineáris műsorszórás a Youtube korában. Apropó, ha nethez jutsz, ne felejtsd el csekkolni a Minefanatic oldalát, mert az még az internet halála után is postolja a napi videóját :D

Az igazi gamer nem a Steamen éli az életét, hanem a játékokban. Persze erre egy MMO a legjobb választás, de internet nélkül érdemes kacsingatni az offline játékok után. Már megvetted a Cities: Skylines-t? Itt az ideje nekiugrani, ugyanis 2015 egyik legígéretesebbnek tűnő szimulátora lett steam workshoppal (amihez persze offline nem férsz hozzá), és minden földi jóval. Ha már telepítetted, tudod játszani is. Persze elő lehet venni valami retro játékot, vagy például egy wordben (ki használja még?) megírni egy vlogpostot, mint ez itt.

Be lehet fejezni a sorozatokat, amiket letöltöttél, hogy "majd" megnézed. Személy szerint a Csillagkapu évadváltásánál vagyok, és sajnos ugyan félbehagyta a részt, amit majd az új évaddal folytatnak, de legalább addig eljutottam. Viszont megtapasztaltam azt, hogy mit érezhettek a rajongók, amikor évadváltás volt, és még heti szinten se érkezett a betevő Jack 'o Neil beszólás, vagy egy jó "indeed" Teal'C-től. Amúgy ilyenkor személyes favoritom az 1957(?, nem tudom csekkolni az adatot net nélkül...)-es Zorro sorozat, amit a Disney készített. Kifejezetten jó tartalékos szűkös időszakra. Persze ugyanez vonatkozik a majdmegnézős filmekre is, amiket előzetesen bekészítettél.

Favoritom még ilyenkor a "nincsmittennibekellbacni" mentalitás is, ami amúgy kiválóan kombinálható a korábbiakkal, tehát értelemszerűen itt nem a túlzott alkoholfogyasztásra akarok buzdítani senkit (dehogynem...), hanem egy kiegészítő lehetőségként tekintsünk rá.

Lehet még főzőcskézni egy kicsit, hiszen a bolt az egy igazi offline hely, ráadásul netes behatások nélkül kifejezetten üdítő tud lenni szociális életet látni, még ha csak a kassza csipogása is az a boltos nénivel. Ha ügyesen kombináljuk a korábbiakkal, akkor akár egész kellemes napunk is lehet, de persze a lehetőségeknek nincs itt még vége.

Emlékeztek még a jó öreg társasjátékra? Vegyétek elő, és már indulhat is a Monopoly party hosszas alkudozással, vagy egy jó Bridzs, ha pont négyen vagytok, egyszóval lehet társas, kártya, fogócska, a lényeg hogy együtt legyetek, amit persze mindenki kihagyott az esti skype és gaming miatt :D

Vagy ha már nem a gép előtt ülsz (sic!), akkor ki lehet menni pl. sportolni egy keveset. No itt nem a hagyományos dolgokra gondolok, de például ha szép az idő, akkor